Kastanjetid i Nyborg
Der er masser af kastanjetræer i Nyborg og i de små, hyggelige landsbyer i kommunen, og at samle kastanjer er et perfekt indslag til en dag i efterårsferien. Her får du tips til at samle kastanjer i Nyborg kommune.
Her kan du samle kastanjer i Nyborg
Der er masser af kastanjetræer i Nyborg og i de små, hyggelige landsbyer i kommunen, og at samle kastanjer er et perfekt indslag til en dag i efterårsferien. Hvis du går en tur på Nyborg Vold, ser du med sikkerhed en masse kastanjetræer – og her må du gerne samle, så mange du kan. Der er nok til alle. Vi har fundet et par gode steder, du kan samle kastanjer i Nyborg Kommune.
Nyborg Voldanlæg
Rundt om på Nyborg Voldanlæg er der mange kastanjetræer, som hvert år laver mange kastanjer. Nyborg Vold er tæt på det bedste sted at samle kastanjer.
Ørbæk Kirke
Kirken er opført i 1200, og er bygget i romansk stil, der er profileret granitsokkel, og mur af rå kamp og munkesten.
Strandhøj park og have
Strandvænget har en stor park og naturlegeplads. Fra parken er der skøn udsigt over storebælt, og der er grillpladser, samt bord/bænke.
Ved Hesselhuset og Hotel Hesselet
Ved Hesselhuset og Hotel Hesselet kan du finde rigtig mange kastanjer. Det er også et godt sted at gå ture ved stranden og i skoven.
Foto:VisitNyborg
Lav dit eget kastanjedyr
Hvis du vil lave kastanjedyr, kan du både bruge tændstikker og tandstikker. Det kan være nemmere at lave huller i kastanjerne, hvis du har en syl. Hvis du vil tegne ansigter på dit dyr, skal du bruge en tusch, der er permanent. Du kan også lave mere avancerede kastanjedyr, hvor du limer øjne fast eller bruger snor til at gøre dem mere sjove. Det er kun fantasien, der sætter grænser, når du er kreativ med kastanjer. Kan du lave en kastanjegiraf eller et pindsvin af kastanjer?
Foto:VisitNyborg
Kan man spise kastanjer?
Der findes forskellige kastanjer, og de fleste af de kastanjer, du samler op i den danske natur, er hestekastanjer. Man kan godt spise hestekastanjer, men de er meget bitre og smager ikke godt. Under anden verdenskrig brugte man dog alligevel kastanjer til marcipan og som erstatning til kokosmel. I dag bruger man primært kastanjer til foder for at fede dyr som køer, heste og endda høns op med. I naturen er kastanjer som slik for vildt.
Foto:VisitNyborg
Plant et kastanjetræ
Du skal finde en god, frisk og flot kastanje, som er glat og fri for skader og bløde områder. Du kan plante kastanjer i haven. Du lægger den i jorden med 3-5 cm jord ovenpå. De skal plantes et sted, hvor der er halvskygge. Husk på, at kastanjetræer bliver temmelig store – så det skal være et sted med god plads.
Du kan også plante kastanjer om foråret. Gem et par af de flotteste kastanjer til foråret – de skal opbevares i sand et køligt sted. Til foråret lægger du kastanjen i en potte fyldt med jord og med den lyse plet nedad. Dæk kastanjen til med 3-5 cm jord, og vand den jævnligt. Dit kastanjetræ spirer efter 15-20 dage. Plant den ud, når det er blevet for stort til, at du kan have det inde.
Om foråret, når kastanjetræet blomstre, sætter det smukke blomster. Blomsterne er især bierne glade for, som de laver dejlig honning af. Honningbierne har de sidste år haft det svært, derfor er det godt at plante træer og planter, som sætter blomster, bierne kan leve af.